בכנס הבינלאומי לחומרים מתקדמים, ננוטכנולוגיה, כימיה ואנרגיה מתחדשת שהתקיים לאחרונה בפורטוגל, הוצגו טכנולוגיות מגוונות מהפעילות הנעשית היום בעולם בתחומי הננוטכנולוגיה והחומרים המתקדמים ליישומים שונים בהם יש צורך הולך וגובר בשוק.
בכנס דובר על תהליך סילוק מזהמים ממקורות של מי שתייה בעזרת שימוש בננו חומרים מגנטיים ללכידה של זיהומי כספית במים – יעילות התהליך גבוהה ויכולת לשמש לסילוק מזהמים מתכתיים נוספים. ניתן לקשור ננו חומרים מגנטיים לפולימרים סינטטיים וטבעיים ולקבל חומרים בעלי כושר ספיחה גבוה של מזהמים שיכולים להיקשר לחומרים מגנטיים.
כמו כן הוצג פיתוח של בטריות מבוססות גרפן (Graphene) ומערכות אחרות ליצירת אנרגיה המביאות לידי ביטוי את תכונותיו הייחודיות של הגרפן ובמיוחד ההולכה החשמלית הגבוהה ותכונות השטח הפונקציונליות. הוצגו מחקרים בתחום העוסקים בשיפור הקיבולת, הטעינה המהירה והתכונות האופטיות והכימיה של Graphene Oxide.
כמו כן הוצגו שימושים של ננו צינוריות פחמן (Carbon Nano Tubes – CNT) בתעשיית החומרים המרוכבים לקבלת תכונות ייחודיות לחומרים מתקדמים. ננו חומרים אלו משפרים את התכונות המכניות של חומרים פולימריים, ומייעלים את הולכת החום וההולכה החשמלית.
קצף של פוליאוריתנים משמשים בתעשייה למגוון יישומים ובהם: ריהוט, רכב, בנייה, קוסמטיקה בהיקף שוק כולל של 50 מיליארד דולר ועוד.
תוספים המוכנסים לפוליאוריתנים אלו משמשים לשיפור התכונות האנטי מיקרוביאליות ומניעת התפתחות פטריות. המחקרים החדשים בוחנים את האפקט והתכונות המתקבלות בשימוש בננו כסף, ננו נחושת ותחמוצת אבץ לשיפור התכונות והביצועים הנדרשים בענפי תעשייה אלו.